Vrienden van Selah

"Werkers in Gods Koninkrijk helpen om met
passie en vreugde hun werk voort te zetten."Zuid-Afrika: land van Goede Hoop

Zuid-Afrika is een wonderschoon land, waar veel Nederlanders zich ooit hebben gevestigd en waar velen nog graag op vakantie gaan. Maar te midden van deze schoonheid tekent zich een schrijnende armoede af. Het land kent duizenden mensen die in krottenwijken wonen, kinderen die in armoede en honger opgroeien, verslaafden en bedelaars. Projecten van organisaties als Helderberg Uitreik en Ons Plek brengen levensgrote veranderingen voor kinderen en gezinnen in de Westkaap. Waar ooit bij Kaap de Goede Hoop menig schip verging, bieden de werkers van veel christelijke projecten weer echt Goede Hoop. Hoop door een leven met Jezus Christus.

De Tafelberg (Kaapstad) vanaf Bloubergstrand.

Doorkijkje in krottenwijk, Sir Lowry's Pass Village, Zuid-Afrika

Simon en Karine 

Simon en Karine Anemaet ervaren een roeping om (zendings)werkers emotioneel te ondersteunen, zodat zij met passie en vreugde hun werk in Gods Koninkrijk kunnen voortzetten.
Simon is psychosociaal therapeut van beroep. Karine is betrokken via ondersteuning van vrouwen, gebed en evangelisatie. Begin juli 2021 zijn ze met hun vier kinderen naar Zuid-Afrika gegaan, om voor drie maanden (langer was nu niet mogelijk i.v.m. de coronasituatie)

betrokken te zijn bij verscheidene projecten in Strand en Somerset West, niet ver van de hoofdstad Kaapstad. Ze hebben in deze periode allerlei werkers en projecten bezocht en ondersteund. Naar een vervolg van deze periode wordt gekeken. Door deze zendingservaring zullen Simon en Karine hun werk van ondersteuning van zendelingen nog beter kunnen voortzetten.

Bemoedigen en ondersteunen

Vanuit hun verblijfplaats Strand hebben Simon en Karine werkers bezocht en ondersteund van de projecten van Helderberg Uitreik, in het nabijgelegen Somerset West en omgeving. Dit zijn projecten voor kinderevangelisatie (bijvoorbeeld Help Frederike Helpen en Truth2Kids), kleuterscholen, een babyopvang, een opleidingscentrum, een nazorgcentrum en talrijke projecten die zich inzetten voor kinderen, jongeren en volwassenen. Ook heeft het echtpaar zich ingezet voor het project Ons Plek in de plaats Strand, via kinderevangelisatie en ondersteuning van de werkers. 

 

Simon en Karine Anemaet

Tijdens een oriënterend bezoek. Van rechts naar links: Louise Theron (ceo Helderberg Uitreik), veldwerker Simon Anemaet en Kees Moerman (voorzitter stichting Philippus).

Met Joey, coördinator 'Ons Plek', Strand, ZA

Introductie over het werk van Helderberg Uitreik

Steun 'Vrienden van Selah'

Geef je hieronder op voor de nieuwsbrief van Vrienden van Selah, en blijf zo betrokken bij de missie. Gebed en support wordt zeer op prijs gesteld! Voor de periode in Zuid-Afrika zoeken we ook nog mensen die financieel willen bijdragen. Alle overige kosten en tijdsinvesteringen worden door Simon en Karine zelf gedragen, maar voor deze periode zullen ze van giften afhankelijk zijn. Maandelijkse steun is tot en met augustus 2022, als hun twee termijnen zijn afgelopen. Waar de weg daarna leidt, leggen Simon en Karine in Gods handen. 

Je kunt hieronder aangeven hoe je betrokken wilt zijn. Het Support Team van Vrienden van Selah zal contact met je opnemen. Of neem zelf contact op met Debora Tammenga.

Karine houdt een Bijbelverhaal

Aanmelden nieuwsbrief

* indicates required
Ik wil mij aanmelden voor de nieuwsbrief:
Ik wil het zendingswerk steunen: