Curaçao: De Open Poort geeft kansen!

De situatie

De regio Soto loopt achter: woningen zijn in slechte staat, criminaliteit ligt op de loer, veel kinderen stoppen met school, er is een hoog percentage tienermoeders, verslaving lijkt normaal en veel gezinnen hebben geen inkomen. Hier groeien kinderen op en zij denken dat dit is hoe de wereld werkt.

Onze droom

De Open Poort wil een plek van vrede en rust zijn in deze veelkleurige wijk. Wij willen praktische en geestelijke hulp bieden in elke fase, van baby tot volwassene. We willen anderen helpen hun kansen te grijpen, met behoud van eigen keuzevrijheid en elkaar leren aanspreken op eigen verantwoordelijkheid.
 

Wat we doen

* We organiseren kinderdiensten en gezinsdagen.
* De kinderen doen mee aan ons jaarlijks vakantieplan.
* We geven huiswerkbegeleiding om schooluitval te voorkomen.
* We investeren in jonge mensen om hen een toekomst te geven.
* We bouwen relaties op in de wijk om een licht te zijn, en organiseren evenementen om de wijk te verbinden.
 

André en Agaath Vis: "We zijn dankbare mensen." 

André en Agaath zijn als echtpaar op 12 juli 2016 vanuit Nederland richting Curaçao gegaan. Zij zijn samen verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de Open Poort. Uiteraard wordt deze verantwoordelijkheid in de praktijk gedeeld met bestuur en vrijwilligers.

“Agaath werkt als lerares Nederlands, waardoor wij zelf in onze eerste levensbehoeften kunnen voorzien. Wij vinden het erg belangrijk dat alle donaties volledig naar het werk van de Open Poort gaan. 
Het is fantastisch om dit werk te mogen doen. Het verbaast ons telkens weer hoe fijn het is om er gewoon voor deze kinderen en jongeren te mogen zijn. We zijn enorm dankbaar. “


Meer over dit project op de eigen website van De Open Poort.
Volg De Open Poort ook via Facebook

Bekijk hieronder de kerstvertelling (Papiamentu)

Lees hier de laatste nieuwsbrief uit Curaçao.