Suriname 

De missie van Anneke Kempeneers onder de inheemse bevolking van Suriname


'Ik besloot mijn bed in Nederland te verruilen voor een hangmat in de jungle.'

Anneke Kempeneers

In de loop van de jaren legde de Heere een verlangen in mijn hart te mogen werken in Zijn Koninkrijk. In 2015 maakte ik een kleine rondreis door Suriname en bezocht ook een dorp in de jungle. De kerkleiders daar deelden hun zorgen over de jongeren die studeren in Maripasoula, net over de grens in Frans Guyana.

Ik besloot mijn bed in Nederland te verruilen voor een hangmat in de jungle. Waarom?
Omdat er jongeren in Suriname zijn die zonder support van familie moeten studeren.
Omdat deze jongeren leven in een animistische cultuur vol angst.
Omdat de Heere mij riep deze jongeren te helpen met school en hen vooral te vertellen over Hem.
Opdat heel de wereld Hem zou (er)kennen en dienen.

Ik hoop en bid dat mijn huis een ontmoetingsplaats voor de jeugd mag zijn, waar naast het doen van gezellige activiteiten en het geven van praktische steun ook de Bijbel open gaat. Bidt en helpt u mee?
Bekijk hier een video over het werk van Anneke.


Suriname en de Indianen

In het binnenland van Suriname, 300 km van de stad Paramaribo, leven de Indianen.
In één van de dorpen liggen diverse kapotte buitenboordmotoren. Niemand weet hoe je die moet maken. Geld om een motor via een vliegtuigje naar de stad te sturen voor reparatie, hebben de mensen niet. Mensen leven nog grotendeels buiten de geldeconomie.
Gelukkig volgen steeds meer jongeren een opleiding in het verderop gelegen dorp Maripasoula. Zo kunnen ze een vak leren en geld verdienen. Want zonder opleiding krijgen de jongeren een leven in armoede.
Tijdens hun studie verblijven de jongeren in een internaat. Helaas is daar onvoldoende begeleiding en zijn de verleidingen en gevaren voor jongeren groot. Jongens zien leeftijdsgenoten snel geld verdienen door drugshandel of het illegaal zoeken naar goud. Meisjes missen hun ouders en zoeken genegenheid bij verkeerde jongens/mannen. En worden met 12, 13 jaar moeder. Ouders durven hierdoor met name hun dochters niet meer te laten studeren.
Om deze jongeren te begeleiden en Bijbels onderwijs te geven is Anneke Kempeneers uit Voorthuizen uitgezonden als jongerenwerker.

Hiernaast ziet u hoe u de missie van Anneke financieel kunt ondersteunen. Hartelijk dank!

Bijbelstudie in Lawa

Kerk in Lawa

Jeugd langs de waterkant (Lawa)