Peru - Héroes de Fe

"Héroes de Fe" ("Geloofshelden")  is de naam van een christelijke school in de plaats Urubamba, in het Andesgebergte van Peru. De school gaat uit van de christelijke gemeente Nueva Vida in deze plaats. Karina en haar man Yojan (zie project Andes Mission Peru) maken eveneens deel uit van het bestuur. Het is een private school, wat inhoudt dat er geen subsidie van de overheid wordt ontvangen, en alle kosten dus voor rekening van de ouders komen. 

De school heeft nu een vergunning voor de groepen 0 tot en met 6. Er moeten nog twee lokalen en een computerruimte/bibliotheek worden bijgebouwd om de vergunning voor groep 7 en 8 te krijgen. Ook zijn er nog dringend spullen nodig voor de inrichting, zoals computers en boeken en vooral meubilair... Veel ouders kunnen nauwelijks het schoolgeld betalen en ook de leerkrachten moeten met zeer weinig rond zien te komen. Zij doen dit werk omdat christelijk onderwijs hun hart heeft.

Oproep

Welke christelijke school in Nederland wil actie voeren voor deze school? Wat zou het mooi zijn om een of meerdere "partnerscholen" te vinden!